TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Spille-lov i Skatteudvalget

af | 18. maj 2017 | Nyheder

Spille-loven, der bl.a. vil ophæve Danske Spils monopol på spil på heste, skal i dag behandles af Folketingets Skatteudvalg, og det ser desværre ikke ud til at der komme de store ændringer til lovforslaget.

Selv om der indkom flere høringssvar med bemærkninger, som nok er værd at overveje særdeles kraftigt, så er der intet der tyder på, at der bliver flyttet mange kommaer i det forslag til Liberalisering for visse spil og afgifter af spil m.v. som Skatteministeren har fremsat, og som har været til 1. behandling.

Nu er L 196, som den hedder, nået til Skatteudvalget, og det ligner en ren ekspeditionssag.

Desværre.

For lovforslaget tager ikke højde for bl.a. fast-odds spillet, der ikke blot herhjemme, men internationalt er den spilleform, der udvikler sig mest.

Det påpeger bl.a. Danske Spil i sit høringssvar.

I Australien er fast-odds spil pÃ¥ heste i Ã¥r oppe pÃ¥ en andel af 40% af den samlede omsætning – steget fra 22% i fjor.

I et indlæg for nylig i det nye svenske travsportsblad, Sulkysport skrev Anders Ström, grundlægger af bookmakerfirmaet Unibet (og ejer af søndagens Copenhagen Cup-vinder Cruzado dela Noche) bl.a. at spillefirmaer tager i snit mellem 3 -7% ud af omsætningen på fast-odds spil.

Det er alts̴ her bookmakerfirmaernes fortjeneste ligger Рog for spillerne er det attraktivt med en tilbagebetalingsprocent p̴ mellem 93- 97% Рhvor den i totalisatorspillet er p̴ 80 % (her er der 20% fortjeneste til toto-firmaet).

Efter lovforslaget skal et bookmakerfirma, der ønsker at udbyde fast-odds på et dansk hestevæddeløb imidlertid betale en afgift på 8% til trav-og galopsporten!

Oveni skal bookmakeren så ligge sin fortjeneste på 3-7 %.

Det vil sige, at fast-odds p̴ heste vil f̴ en tilbagebetalingsprocent p̴ mellem 85-89 % Рmod fast-odds p̴ sportsspil, der alts̴ har en tilbagebetalingsprocent af indskuddene p̴ mellem 93-97%.

Men kunne løse dette problem  ved at lade bookmakere betale en afgift på 10% af deres BSI – dvs. af deres overskud på spillet.

Det burde Skatteministeren og Skatteudvalget måske også overveje, hvis man virkelig vil hjælpe dansk hestevæddeløbssport, der har brug for nye spillere, der med den rigtige beskatningsmodel ville kunne hentes fra sportspillene!!

Se info om Skatteudvalget på dette link – klik her