TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Kan du huske Tuonoblu Rex?

af | 21. apr 2017 | Nyheder

For to år gæstede den italienskfødte, men hollandskejede og -trænede Tuonoblu Rex Skive Trav på Musketer-dagen og vandt en sikker sejr i Pay Dirts Mindeløb i ny banerekord 1.13.9a/2060 m. I aften skal den starte på The Meadowlands-banen i New Jersey i USA.

Tuonoblu Rex ved sejren i Pay Dirts Mindeløb 2015 Foto Flemming Andersen

I sin blot anden start i livet vandt Tuonoblu Rex (Cantab Hall) med Robin Bakker en besnærende sejr i Pay Dirts Mindeløb 2015 på Skive Trav.

Vindertiden var 1.13.9a/2060 m Рen forbedring af den best̴ende banerekord for ̴rgangen p̴ ikke mindre end 1.1 sekunder!

Det var en sejr, der gav store forventninger til Tuonoblu Rex, og den fortsatte med at indfri dem.  Det blev bl.a. til sejr i det norske storløb, Ulf Thoresens Mindeløb og selv i Frankrig kunne Tuonblu Rex vindemn løb.

Den var favorit til sejren i det italienske Derby efter at have vundet en Derbyprøve let, men i selve Derbyet sluttede den uplaceret, og det var som om, det var et kedeligt vendepunkt for hesten.

Den startede ikke mere det år, og året efter vandt den blot et enkelt løb og var i øvrigt langt fra at leve op til de forventninger, præstationerne som 3-åring havde givet grund til at have til den.

Efter anbefaling af Paul Hagoort blev Tuonoblu Rex i slutningen af november sendt til USA for at blive trænet af Julie Miller. Den ejes nemlig fortsat af sin hollandske ejer,

Hun havde den klar til en Qualifier den 8. april på The Meadowlands, hvor Tuonublu Rex viste fin form ved at vinde sikkert i 1.10.7, og i aften skal den have sin amerikanske løbsdebut!

Det sker også på The Meadowlands, hvor den i 6. løb møder bl.a. Muscle Diamond (Muscle Hill) med John D. Campbell, Crazy Wow (Crazed) med Yannick Gingras og Opulent Yankee (Muscles Yankee) med Corey Callahan.

At en italiensk hest skal starte på en almindelig aften på The Meadowlands har vakt stor opmærksomhed i medierne – både i USA og i Europa, og dens start vil blive fulgt med stor interesse.