TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Nej til Bold Eagle

af | 13. apr 2017 | Nyheder

Det er vist ikke forkert at tro, at alle løbsarrangører i hele verden gerne vil have den franske toptraver Bold Eagle til start på deres bane. Det vil de også på den franske provinsbane Feurs – og har fået OK fra såvel ejer og træner af Bold Eagle – men der var nogen, der sagde nej!

Hippodrome de Feurs

Den franske væddeløbsbane Hippodrome de Feurs, der er en kombineret trav.- og galopbane, har blot otte løbsdage om året, og til sæsonafslutningen den 9. oktober havde ledelsen på banen gjort et kup i forbindelse med banens 160 års jubilæum!

De havde nemlig fået accept på at den dobbelte Prix d’Amerique-vinder Bold Eagle ville starte i dagens hovedløb, Grand Prix de Feurs.

Men for at Bold Eagle skulle kunne starte var det ikke nok velvilligheden fra ejer og træner.

Det krævede også, at det franske centralforbund Le Trot ville lave løbets proposition om, for som løbet er udskrevet, kan Bold Eagle ikke starte.

>Propositionen for Grand Prix de Feurs er for 7-10 årige heste, der maximalt har tjent 330.000 Euro – og det har Bold Eagle jo gjort for lang tid siden.

Fra Feurs blev der rettet henvendelse til Le Trot om at få ændret propositionen til et Free for All.

Egentlig skulle man jo tro, at det ville være en formsag – der er jo trods alt næste et halvt Ã¥r til løbets afholdelse.

Men nej!

Bold Eagle og Franck Nivard får ikke lov til at starte i Feurs i oktober., Arkiv Gerard Forni

Le Trot vil ikke ændre på løbets proposition under henvisning til at man har planlagt sæsonen ud fra et såvel sportsligt som spillemæssigt hensyn.

Fem dage tidligere, den 4. oktober – er et internationalt løb, Grand Prix Anjou Maine og seks dage senere, den 15. oktober Grand Prix du Sud_Ouest pÃ¥ Beaumont de Lomangne.

Desuden skriver Le Trot i afslaget, at en start for Bold Eagle i Grand Prix de Feurs vil give problemer med at få et tilstrækkeligt stort felt i Feurs, der kan danne basis for dagens Quintet-spil.

Så Hippodrome Feurs må fejre 160 års Jubilæum uden Bold Eagle til start!

Kilde: Paris-Turf