TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Væddeløb i Australien

af | 17. mar 2017 | Nyheder

Infotainment:

Hestevæddeløb er populært over hele verden. Dog er der nogle lande hvor det er mere populært end andre, hvor især de Britiske lande har en stor passion for hestesport. Det samme gør sig også gældende på den anden side af jorden, hvor Australien har en stærk passion for hestesport med mange ugentlige løb og gentagne store årlige løb.

På trods af at turen ’Down Under’ kan være lang, så kan det være en god oplevelse for fans af hestevæddeløb at tage turen derned.

På trods af at vi har nogle fremragende baner i Danmark og resten af Scandinavian og Europa, så er der en helt speciel atmosfære ved de helt store løb i Australien.
Stor industri i Australien
Hestevæddeløb er ikke blot noget der interesserer mange seere i Australien, det er også en storslået industri i landet, hvor der ifølge Racing Australia er næsten 250.000 ansatte som følge af hestesportsindustrien i landet, hvilket må siges at være et overvældende tal i forhold til at landet har omkring 23 millioner indbyggere.
Man kan finde et stort antal baner rundt omkring i det store land, hvor det primært er i staterne New South Wales og Victoria med henholdsvis Sydney og Melbourne som de største byer hvor man vil finde de største løb. Grundet den store industri har australierne også formået at gøre sporten anerkendt blandt befolkningen og medierne. Dette gør at man tit vil opleve hestesport blive omtalt i massemedierne og modtage national anerkendelse.

Statue af Black Caviar

Statue af Black Caviar. Foto Wikimedia

I 2012 gik det endda så langt at årets kvindelige sportsudøver kåret af Sydney Daily Telegraph var en hest – nemlig den legendariske, nu pensionerede engelsk fuldblod, Black Caviar der stadigvæk har stor status i landet og har endda fået opstillet en status af sig i byen Nagambia i delstaten Victoria, hvilket også er byen hvor den er født.
Store løb i hele landet
I Australien har man nogle af de største løb i hele verden der opnår stor opmærksom i Australien og resten af omverden. I alle stater rundt omkring i Australien vil man finde store løb, dog er de største løb dog afgrænset til de to hovedbyer, Sydney og Melbourne. I Sydney finder man Golden Slipper Stakes løbet med årlige præmiepuljer på omkring 20 millioner kroner hver gang løbet afholdes. Løbet har stor prestige i landet og er det største løb i Sydney og omegn, hvilket tiltrækker store mængder af mennesker hvert år.

Melbourne Cup. Foto Wikimedia

Melbourne Cup. Foto Wikimedia

Victoria – hjemstedet for hestevæddeløb og underholdning i Australien

Selvom Sydney er den største by i Australien og har store væddeløb, så er det dog helt klart Victoria og dertilhørende Melbourne der er hjemstedet for hestevæddeløb i Australien.

Det er også her man vil finde de største og mest populære løb, hvor især Melbourne Cup har stor status og ligefrem er en national helligdag for mange af beboerne i og omkring Melbourne hvor løbet afholdes.

For de dele af landet der ikke er så heldige med at få fri under løbet, er interessen dog stor og Melbourne Cup er noget der bliver dækket og fulgt tæt i hele landet. Udover at afholde Melbourne Cup, finder man også Crown Oaks løbet, der er kendt for sin ’ladies day’, hvor man særligt inviterede kvinder til at komme og overvære løbet, hvilket er en tendens der har spredt sig til andre løb omkring i landet og resten af verden og gjort at der er kommet flere kvinder til sporten.
Lige netop Melbourne er dog også kendt for meget andet end hesteløb, så hvis man tager turen derned vil man også kunne finde rigelig af underholdning før, efter og under løb. Selve byen har meget at byde på inden for kultur, underholdning og natur.

For dem som søger underholdning kan Crown Melbourne anbefales. I det store underholdnings-område finder man gode restauranter, underholdning, store begivenheder som fx Asia Pacific Poker Tour og koncerter og shows med verdenskendte stjerner.
For dem som vil have mere sport og hestevæddeløb, så er der også en række løb i byerne omkring Melbourne i resten af delstaten Victoria.

Med den status Melbourne har inden for sport, er der også muligt at se verdenskendte begivenheder som fx Australian Open i tennis samt Formel 1 løbet, der også har historisk betydning for danskerne, idet det var det løb hvor Kevin Magnussen endte på podiet i sit første Formel 1 løb nogensinde.
Der er ingen tvivl om at Australien er et sted der er værd at besøge for heste-interesserede.

Samtidig med at have en omfattende kultur med hestesport, så afholdes der også mange store og traditionsrige løb.

Udover at have mange løb, så er der også andre gode attraktioner man kan se og opleve hvis man tager hele turen rundt på den anden side af jordet.

Der er ingen tvivl om at det er en lang tur, men for folk der interesserer sig for hestesport, så er det helt klart en destination der er værd at tage med i overvejelserne.