TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Talerstolen: Ideer efterlyses

af | 17. mar 2017 | Nyheder

Jørgen B. Pedersen, der er formand for amatørsammenslutningen, FDT har skrevet dette indlæg, hvor han  efterlyser ideer til at få flere heste i de danske travløb

Hvorfor løber Remain Garbo rundt på Malta, i stedet for at være spillebrik i Danmark.

Nu er det ikke specielt Remain Garbo, det drejer sig om, den kan bare, være et eksempel, på et problem.talerstolen

Jeg er med i en arbejds gruppe under DTC, hvis formål blandt andet er, at prøve at, komme med forslag til, at udnytte vores hestemateriale bedst muligt.

En af mine store interesser er løbsudskrivningen. Jeg vil gerne finde en måde til, at lave løb til heste, der er for ”gode” til formløb og samtidig ikke helt kan følge med i klassen.

Vi kender vel alle til travheste, der i en god sæson eller to, har vundet mange penge. Det kan blandt andet være i årgangsløb eller på besøg i udlandet. Hvis hesten så på grund af alder, små skader eller andre ting, ikke længere kan løb 1:13, men måske ”kun” 1:15 – 1:16, hvor skal man så starte denne. Efter at der på grund af færre startheste, er udskrevet færre løb, er disse blevet med hårdere og hårdere konkurrence.

På Malta har de et specielt system, hvilket nok er bedst, hvis man har heste i et lukket område. Hestene opdeles i klasser og kan derefter rykke op og ned imellem klasserne, afhængig af resultaterne. Inden for galop sporten han man handicap, og inden for travet har vi i øjeblikket kun formløb til heste, der ikke kan bære deres præmiesum. Netop at hestene er sat op efter deres præmiesum, er den eneste løbsudskrivning, der har været brugt i travsporten i nyere tid.

Hvad er alternativet? Gode ideer er meget velkomne.

Vi havde en overgang puljeløb, men det var noget tidskrævende.

Fordel ved puljeløbene var, at hestene var forsøgt at sættes sammen retfærdigt, efter nuværende præstationer.

Ulemperne var, at det var et skøn fra formberegneren, hvordan hestene var sat sammen, og at det krævede ret meget tid fra denne.

Et forslag kunne være, at sætte et melde gebyr på, hvis hesten ikke startmeldes. Der kunne evt.være 2 personer, der sammen prøvede, at ramme retfærdige løb.

Der er også prøvet med løb, hvor hestene var sat op efter en indtjeningsperiode, hvorefter de blev flyttet op og ned fra distancerne, efter deres sidste 5 starters indtjening.

Ulemperne var her, at det kunne friste nogle til, ikke altid at køre sin chance. Netop dette problem, er meget vigtigt. Der må ikke være udskrevet løb, der åbenlyst kan friste nogen, til ikke, at køre deres chance.

Spillesikkerheden er meget vigtigt, for travsportens troværdighed, når der skal findes nye spillere og holdes på de ”gamle”

Det ville være en stor fordel for travsporten, hvis der kunne udskrives nogle faste løb, med nogenlunde præmiesummer, til disse ofte gode heste, der bare har været, lidt bedre på et tidspunkt.

Uden fornuftige løb til denne gruppe af heste, så er det man let, bliver fristet af tilbud fra for eksempel Malta. Netop kan en fin hest som Remain Garbo, være et godt eksempel på en hest vi mangler. Den gik flotte løb gang på gang, men det rakte ofte ”kun” til mindre placeringer, i klassen under 500 000kr.

En af de store udfordringer for hestesporten de kommende år, bliver mangel på spillebrikker. Her er der gang i oplæg til aktiviteter på flere fronter. Også her er gode forslag meget velkomne

Jeg har allerede fået flere forslag rundt omkring vedr. løbsudskrivning, men flere er meget velkommen.

Da jeg af flere grunde ikke er på facebook og andre medier, kan forslag sendes til mig på mail.

Hilsen

Jørgen B Pedersen

jbapedersen@outlook.dk