TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Hvor meget spilles der for på travløb?

af | 1. feb 2017 | Nyheder

I de senere år er det blevet nærmest umuligt at finde ud af, hvor meget der spilles på trav og galopløb i Danmark på årsbasis – det være sig til såvel danske som til udenlandske løb. På UET-generalforsamlingen blev der imidlertid fremlagt nogle tal, men de er ikke korrekte i alle tilfælde.

Det ser ikke godt ud – lad det være sagt med det samme.

Ifølge den opgørelse, som UET har offentliggjort i forbindelse med sin generalforsamling i Paris, så blev der i 2016 spillet for 452 millioner kroner (i runde tal) på hestevæddeløb i Danmark.

Det er cirka 14 millioner kroner mindre end året før – dvs. -3%, men siden 2012 er omsætningen faldet med ikke mindre end 19,4%.

Går vi endnu længere tilbage, så var omsætningen på spil på heste herhjemme i 1999 på 433 millioner kroner, men faldt til 391 millioner kroner i år 2000.

Danmark er ikke eneste land, hvor hestespillet går tilbage.

I Tyskland er det helt grelt med en tilbagegang på ikke mindre end 35,5% for perioden 2012-2016 og i Østrig er tilbagegangen på 26,1% i samme perioden.

Men Italien indtager en lidet flatterende førsteplads med et minus på 43,4%

Ifølge UETs opgørelse står det også skidt til i Norge med et minus på 18% i perioden.

Spørgsmålet er dog, hvor meget lid man kan fæste til UETs statistik, for de tal som medlemslandene indrapporterer er vist ikke altid lige sammenlignelige.

Ifølge UET havde Spanien i 2015 en omsætning på 3,36 millioner Euro  – men i 2014 var omsætningen blot 450.270 Euro og i 2016 606.191 Euro.

Hvorfor dette stor udsving?

En forklaring kan være, at man i 2015 har talt PMU-omsætningen fra Frankrig med i sin nationale omsætning.

Og Sveriges omsætning for 2016 er et dejligt rundt tal, 1,3 milliarder Euro – lige ud!!

Det holder nok ikke stik!

Det er klart, at omsætningerne kan opgøres på i hvert fald to måder.

Den omsætning som et lands indbyggere spiller – og det er i Danmarks tilfælde 452 millioner kroner for 2016!

Eller den omsætning er der på landets væddeløb.

Og den sidste har vi ikke!!

I lørdags blev der spillet for 3.5 millioner kroner på Skive Travs løb, men det er blot den danske del af omsætningen, der tæller med i UETs statistik og er den en halv million kroner? Og er der spillet 3 millioner kroner fra udlandet til Skive?

Det ved vi ikke!

Med et liberaliseret spillemarked fra januar 2018 bliver omsætningstallene forhåbentlig mere gennemsigtige, således alle kan vurdere trav- og galopsportens udvikling.

Og lad os så også håbe på, at UET får styr på sine statistikker.