Populære Pulje-løb på Lunden
På Charlottenlund Travbane har der været stor interesse for at starte i Puljeløbene – som i princippet er en slags Handicap, blot uden den gammelkendte automatik, med straf og lettelse, efter et nogenlunde fast system. I Puljeløbene er det en ”frisk pulje” hver gang, hvor hestene sættes i forhold til hinanden. Opfindelsen giver nu og fremover bedre startmuligheder for hesteejere og trænere, samtidig med at det sportslige niveau hele tiden tilpasses de heste, der er til rådighed.
Pulje-løb afvikles, indtil videre, kun på Charlottenlund Travbane og er ”opfundet” for at give hesteejere og trænere bedre startmuligheder for deres heste.
– I og med at antallet af løbsdage henover året er blevet mindre, og at det ofte kan være svært at finde den rigtige proposition til sin hest i de løb, der er udskrevet, så har vi efter en ide af en af vor trænere lanceret begrebet Puljeløb sammen med Travsekretariatet, fortæller Jørgen Sthelis, der er næstformand i det Danske Travselskab
-Puljeløb har vist sig at være en stor succes, og på Lunden er vi særdeles glade for den store tilstrømning, der er til løbene, der betyder at vi har fyldte felter.
-Desværre blev der til søndagens løb 7 – 8 heste til overs i puljeløbet – heste som heller ikke fik plads i andre løb. Dette er en tendens som vi har set stigende igennem det sidste stykke tid.
-På søndag er der ikke plads til at dele løbet, idet 13 løb i forvejen er en ordentlig mundfuld, siger Jørgen Sthelis.
-Vi har også set, at puljeløb for de bedre heste, hvor der er præmier som i klasseløb, er vældigt populære.
På weekend-løbsdage i november og december, hvortil propositionerne netop er kommet på nettet, vil der være plads til at dele disse løb, såfremt den store tilstrømning fortsætter, så alle forhåbentlig kommer til start.
-Men lad mig slå fast, at delingen af puljeløbene ikke skal ses som en erstatning for klasseløb, men som et supplement, som har til formål at få alle ud at køre, og som en øvelse for at afbøde det faldende antal heste, og samtidig give større spredning i indtjeningsmulighederne, slutter Jørgen Sthelis.