DTC og strategi
Dansk Travsports Centralforbund har i dag udsendt en pressemeddelelse om iværksættelse af en strategiproces.
Da jeg fik kendskab til indholdet var min første tanke:- Jamen, bedre sent end aldrig!
Men så kom jeg til at tænke over det – hvorfor lige nu?
DTC har jo for længst spillet sig al indflydelse af hænde i forhold til pengetanken HFF.
Er det her så et forsøg på at genvinde respekt – og indflydelse?
Og er det egentlig den rigtige måde man nu griber tingene an på?
Send en mail, hvis du har ideer!
Det får mig til at tænke på Glistrup, der ville nedlægge militæret og erstatte det med en telefonsvarer!
En let løsning!
Hvis man vil have kommentarer og input, så må man da komme med en eller anden form for oplæg – ikke bare en gang varm luft om, at nu vil vi gå i gang med at lave en strategi.
Den rigtige måde at få startet denne proces på, må være at DTC får nedsat ”Strategi-udvalg”, der kommer med et ide-oplæg.
Derefter kan man indbyde trav-folket til at komme med supplerende ideer, og man kunne måske oven i købet indbyde til en ”strategi-weekend”, hvor der i workshops kunne arbejdes videre med ideerne og frem til en endelig strategiplan.
Send gerne din kommentar info@travservice.dk
Her følger pressemeddelelsen:
Travsporten igangsætter strategiproces
Dansk Travsports Centralforbund (DTC) har igangsat et arbejde med at skabe en ny strategi for travsporten i Danmark. Strategien skal implementeres i en handlingsplan, der skal beskrive sportens udvikling frem til år 2020.
Dansk travsport har oplevet stagnation eller nedgang på en række områder i løbet af de seneste ti år. Antallet af fødte føl, opdrættere, aktive kuske samt hestespillere på danske travbaner har været for nedadgående.
Denne kedelige udvikling vil bestyrelsen i DTC nu forsøge at ændre. Derfor har forbundets politiske ledelse iværksat en strategiproces, der skal munde ud i en handlingsplan for dansk travsport i årene 2013-2020.
Formand for DTC, Knud Erik Ravn, forklarer om det igangsatte arbejde:
”Vi har over en årrække set en negativ udvikling i travsporten på flere områder. En udvikling, DTC på nogle felter ikke har været i stand til at påvirke i tilstrækkelig grad. Derfor har DTCs bestyrelse vurderet, at det er på tide, at forbundet får en mere offensiv tilgang til travsportens udvikling i Danmark.”
”DTC skal derfor i højere grad, end det hidtil har været muligt, have øget indflydelse og være med til at påvirke beslutningsprocesserne i hestevæddeløbssporten i Danmark. Et af redskaberne er den strategi, der skal nedfældes i DTCs Handlingsplan 2013-2020.”
Stort talmateriale
For at have det rette grundlag at arbejde videre med har administrationen i DTC siden starten af januar 2012 udarbejdet et stort statistisk materiale, der beskriver travsportens udvikling i Danmark i løbet af de seneste tyve år.
I materialet indgår bl.a. oplysninger om antallet af heste, fødte føl, opdrættere, løbsdage, præmiepenge, aktive kuske med amatør- eller professionel licens samt hestespillets udvikling på danske baner.
”DTCs talmateriale giver et godt fundament til det videre arbejde. Hvis handlingsplanen skal indeholde nogle brugbare og konkrete løsningsmodeller, er det vigtigt at kende travsportens baggrund til bunds,” forklarer Knud Erik Ravn.
DTC er i øjeblikket ved at bearbejde materialet yderligere, og derudover er forbundet gået i gang med at søge input fra banerne, øvrige medlemsorganisationer under DTC samt diverse græsrødder.
”Det er vigtigt for DTCs bestyrelse, at alle interessenter i travsporten kan bakke op om den kommende handlingsplan. Det er dog værd at slå fast, at strategiprocessen udelukkende vil blive styret fra DTCs side. Det vil ligeledes være forbundet, der på baggrund af talmateriale og de input, forbundet får fra baner, organisationer og græsrødder, udfærdiger den endelige handlingsplan,” siger Knud Erik Ravn.
Hvis du har input til strategiarbejdet kan de mailes til forbundet på adressen: storm.dtc@trav.dk. Mailen skal mærkes ”Handlingsplan 2013-2020”. Alle input er velkomne.
Yderligere spørgsmål kan rettes til DTCs formand Knud Erik Ravn på tlf.: + 45 40 18 78 58