Open Stretch var sagen

Poochai med Erik Adielsson er smuttet indvendigt for 3 Boys Going In og vinder Kunga-Pokalen. Kanal75

Poochai med Erik Adielsson er smuttet indvendigt for 3 Boys Going In og vinder Kunga-Pokalen.  udvendigt stormer 8 Sir Ratzeputs frem til en andenplads Kanal75

Begge royale løb på Åby Travet onsdag aften blev vundet fra vinderhullet og angreb i opløbet via Open Stretch.

Open Stretch spillede i høj grad med i afgørelserne i onsdagens to storløb på Åby Travet,  Drottning Silvias Pokalog Konung Gustafs V Pokal.

Såvel Backfire med Johnny Takter som vandt Dronninge-løbet samt Poochai med Erik Adielsson som vandt Konge-løbet vandt på samme måde.

Undervejs sad de i ryg på den førende, og ind i opløbet dykkede de ned til Open Stretch og skød frem til sejr.

Kan være diskussionen for/imod Open Stretch blusser op igen.

Det er jo ikke småpenge, der køres om i disse løb – over 900.000 SEK i førstepræmie i hvert løb.

Poochai (Make it Happen) var den hurtigste vinder i de to løb, da den noteredes for 1.11.9a/2140 m – samme tid fik andenhesten, Sir Ratzeputz (Love You) med Jorma Kontio, der sluttede stærkt af ude i sporene. Den så ud til at være på vej mod sejren, men inde i Open Stretch var Poochai.

Tredjeplads til en tapper Boys Going In (Going Kronos) med Fredrik Persson, der var førende undervejs i 1.12.0.

Steen Juul var med bag Tycoon Conway Hall (Conway Hall), der kom til at sidde tredje indvendigt – altså i ryg på Poochai.

Ind på lige bane kunne Juul trække Tycoon Conway Hall ned i Open Stretch, og da jo er to af dem på Åby, så havde han alle muligheder for at komme ind i kampen.

Men 100 meter fra mål var det slut med kræfterne og Tycoon Conway Hall sluttede uden for pengene i 1.12.2a/2140 m – ja, det er hård kost for en 4-åring så tidligt på året.

Poochai tilhører første årgang efter Make it Happen (Conway Hall), der var en af sin årgangs bedste heste i USA og bl.a. var nummer tre i The Hambletonian.

I Make it Happens første årgang bedækkede den 100 hopper – i fjor var tallet mere end halveret til 49.

Make it Happen udbydes herhjemme af Ansager på meget fine vilkår – 2.000 DKK + 2.800 Euro.

Dronninge-vinderen

Backfire med Johnny Takter vinder sikkert Drottningen-Pokalen. Kanal 75

Hoppe-vinderen Backfire trænes af Danmarks-vennen Tomas Malmqvist, og som vi skrev onsdag aften, så er hendes moder, Fashion Brodda nu i dansk eje.

Backfire blev kørt til perfektion af Johnny Takter, og sejrede ganske nemt via Open Stretch i 1.12.8a/2140 m foran længe førende Air Frame (Scarlet Knight) med Bjørn Goop også i 1.12.8.

Løbets storfavorit, D’One (Donato Hanover) med Ørjan Kihlstrøm fik en umulig rejse fra spor 10, men nåede akkurat frem til en fjerdeplads i 1.12.9.

Backfire har den dobbelte Prix d’Amerique-vinder Offshore Dream som fader, og selv om han har lavet flere afkom i Frankrig, der har tjent over 100.000 Euro, så er det faktisk på vore breddegrader, at han har slået bedst igennem som avlshingst.

Med onsdagens førstepræmie er Backfire nu Offshore Dreams mest vindende afkom med 2.4 mio SEK – den følges af Red Red Red med 1.9 mio SEK –  begge er hopper.

Herhjemme har vi bl.a. Derbyvinderen Repay Merci efter Offshore Dream.

I Sverige udbydes Offshore Dream til 600 Euro  + 3.000 Euro.