God Grand Prix-optakt for Dahlgaard

Skive-træneren Jan Dahlgaard, der på søndag kører storfavoritten, Winston Sisa i Jydsk 4-årings Grand Prix, var i aftes tæt på at vinde Jarlsberg Grand Pix med en førstepræmie på 300.000 kroner med norske Lightman O.

Midt i banen har Victory Lap fået overtaget og vinder foran Thai Navigator og indvendge Lightman O. Jet Voice bliver nummer fire.

Jan Dahlgaard havde sendt Lightman O (Thai Tanic) til Jarlsberg, hvor den som sædvanlig blev kørt af Åsbjørn Tengsareid.

Parret var til start i Jarlsberg Grand Prix-  et løb, der hvert år samler de bedste norske 4-åringer – også selv om det er et afdelingsløb med indledende afdelinger og finale over 1609 meter auto samme dag!

Løbet er doteret med 30.000 kroner i førstepræmie i indledende afdelinger og 300.000 kroner i førstepræmie i finalen.

For to år siden vandt Support Justice  løbet- i fjor Papagayo E!

Det startede godt for Lightman O og Tengsareid, idet parret vandt indledende afdeling i fine 1.11.9a/1609 m og til finalen var Lightman O spillet til favorit.

Fra spor et kunne Tengsareid sende Lightman O til spids – det blev åbnet i 1.11.1/500 m, men siden droslet ned til 1.13.8/1000 m.

Ind i opløbet var Lightman O fortsat førende, men nu kom der flere heste i angreb.

Midt i banen viste Victory Lap (Staro Showbiz) sig bedst for Olav Mikkelborg og sejrede med et hakvt hoved foran Thai Navigator med Bo Westergaard – de fik begge noteret 1.12.6a, mens Lightman O var slået til tredjepladsen med en længde i 1.12.7.

Tredjepladsen gav 80.000 kroner, mens sejren i indledende afdeling var 30.000 kroner værd, – i alt 110.000 kroner til den Jan Dahlgaard-trænede hest.