DM i ponytrav i Skive

Næste lørdag må travhestene vige pladsen på Skive Trav til fordel for ponyer og deres unge kuske og ryttere. Da afvikles nemlig DM i ponytrav.

Lørdag d. 6 august 2016 slår Skive Ponytrav dørene op på Skive Trav, til et brag af et arrangement med 20 løb på programmet.ponytrav

Det er Danmarks største (pony)løbsdag, hvor 20 løb, 204 starter, masser af børn og ponyer, højt humør og kamp til stregen, er bare nogle af de nøgleord der beskriver DM dagen i ponytrav.

148 cm – 10. Løb med 8 startende

I samtlige løb er der børn og ponyer til start fra hele landet. Udover de 6 løb, hvor der dystes om Danmarks Mesterskabs titlerne, er der 14 løb, hvor ponyer der ikke har kvalificeret sig til DM også kan deltage. Her er løbene godt besat, med op til 15 startende ponyer. For at deltage på DM dagen, er det obligatorisk at deltage i et autostartløb, da ponyerne herefter handicappes efter disse tider.

DM – dagen starter op med fælles velkomst, herefter er der autostartprøver, så begynder løbene og dagen sluttes af med DM festen. Dog plejer der at være mange, der benytter sig af at lave det til en hel weekend. De ankommer altså til banen allerede fredag, og tager først hjem igen om søndagen. Dét kaldes ”pony-hygge” på højt plan