Det gik for stærkt

Skrevet af Henrik Berg d. . Udgivet i Nyheder

winston_sisa_vinder_for_jan_dahlgaard_20140928_1796298596

Derbyfavoritten Winston Sisa (ENS Snapshot) var uheldig i sæsondebuten i Lord Valentines Mindeløb i søndags, men træneren er alligevel fortrøstningsfuld hvad angår fremtiden.

– Der var klem på rundt sidste sving, hvor han desværre krængede ned i banen og slog over i galop, siger Jan Dahlgaard til Travservice.dk.

– Han skal selvfølgelig tjekkes op en af de kommende dage, men jeg tror ikke det er noget alvorligt. Winston Sisa har passet sin træning helt efter planen vinteren over, men er ikke så skærpet endnu, så han skal først og fremmest bruge de første par starter til at få fart i kroppen og blive mere spændstig.

– Vi har endnu ikke lagt os fast på næste opgave, men for heste af Winston Sisas kaliber har Flemming Sunn jo nærmest lagt sæsonplanen på forhånd – det er tæt på håbløst at finde løb til sådan nogle heste udover årgangsløbene.

Staldkammeraten Win Esterel (Esterel Sunset) slap resultatmæssigt bedre fra sæsondebuten, idet han sluttede på fjerdepladsen i Lord Valentines Mindeløb i tiden 1.15,2a/2060 meter.

– Win Esterel gik helt tilfredsstillende. Han sad i inderbanen det meste af vejen, men der blev kørt utroligt stærkt til slut – vinderen gik 1.12 den sidste kilometer fra spids med 1.10 de sidste 500 meter, så det var jo håbløst at tage meter ind, siger Jan Dahlgaard.

– Ellers har Win Esterel fulgt det samme træningsoplæg som Winston Sisa og Lightman O, så den skal selvfølgelig tjekkes op ninden vi lægger yderligere planer, men her gælder det også primært årgangsløbene.

Jan Dahlgaard’s norske Derbykandidat, Lightman O (Thai Tanic), skal i rutineløb lørdag på Skive Trav og sæsondebuterer 14 dage senere på Biri Travbane i Norge.

Skive-træneren har måske et nyt emne til de norske årgangsløb i den 3-årige hoppe Madonna O (Muscle Hill), der debuterede den 9.  april med sejr på Jarlsberg i tiden 1.17,3/2100 meter. I sulkyen Åsbjørn Tengsareid, som også er fast kusk bag Lightman O.

– Madonna O gjorde det godt i sin første start. Det er også en hest, jeg har lidt forhåbninger til, men nu skal hun først ud og i gang. For hendes vedkommende gælder det også næsten udelukkende starter i Norge, slutter Jan Dahlgaard.