Orla Hav kæmper for trav og galop

Skrevet af Karsten Bønsdorf d. . Udgivet i Nyheder

Orla Hav

Orla Hav

Trav- og galopsporten har flere gode forkæmpere på Christiansborg og i forbindelse med vedtagelse i fredags af L23 – loven, der beskærer midlerne til Hestevæddeløbssporten –  var Socialdemokraten Orla Hav på talerstolen som privatist.

Orla Hav sagde følgende fra Folketingets talerstol:

Jeg tillod mig at tage ordet ved første behandling af L 23 og påpegede i den sammenhæng, at man risikerer at ødelægge et lille stykke kultur i Danmark, nemlig hestevæddeløb.

Det lykkedes med det betænkningsbidrag, som ligger i dag, og som tilkendegiver, at der er en vilje til at skabe nogle rammer, der kan sikre, at Danmark igen kan fostre en Tarok.

Det vil ikke give sig selv.

Flere ministerier vil skulle i arbejdstøjet for at sikre sporten en finansiering, som den selv har mulighed for at øve indflydelse på.

De organisatoriske rammer om sporten vil skulle ændres, vilkårene for at gennemføre spil skal ændres radikalt og give plads til, at sporten gennem sine repræsentanter reelt kan få indflydelse på egne indtægter.

Der bliver kort sagt behov for, at det brede flertal, som jeg forventer manifesterer sig bag betænkningen her i dag, tager arbejdstøjet på i 2015, og at flere ministre også bliver involveret i løsningen af den her sag.

Det glæder jeg mig til, men jeg vil også tillade mig at puste jer i nakken.

kilde. Folketingets hjemmeside