Morten Friis tilbage med maner

Skrevet af Karsten Bønsdorf d. . Udgivet i Nyheder

Det ikke meget vi har set til Skive-træneren Morten Friis i februar og marts måned, men i aftes gjorde han i hvert fald opmærksom på sig selv ved at vinde to sejre på Jydsk Væddeløbsbane.

Morten Friis smiler - og det kan man godt forstå!

Morten Friis smiler – og det kan man godt forstå!

 

Morten Friis tog en frivillig løbspause fra den 7. februar og frem til den 21. marts.

. Vi havde ikke så mange startheste, og desuden har vi nu fået Kasper K. Andersen i stalden til at køre løb, så jeg tog en time-out, hvor jeg brugte tiden til at suge nye indtryk til mig i både Frankrig og i USA, fortæller Morten Friis.

– Jeg var i Frankrig i forbindelse med, at Politiken startede på Enghien. Han var opstaldet på Grosbois hos Anders Lindqvist, så jeg havde muligheden for at se dette fantastiske træningscenter på nærmeste hold, fortæller Morten Friis videre.

– I USA besøgte jeg bl.a. Dewayne Minor samt Åke Svanstedt. Især Svanstedts træningscenter var imponerende at se. Det var første gang jeg var i USA, men det var bestemt ikke sidste. Vi var til travløb på Pompano Park og til galopløb på Gulfstream – og især galopbanen var jeg dybt imponeret af, siger Morten Friis.

Nu er hverdagen begyndt for Skive-træneren og fredag aften på hjemmebanen i Skive var den første egentlige løbsdag Morten Friis atter deltog i.

Nogen topplaceringer blev det dog ikke til, men det blev der rådet bod på lørdag aften i Aarhus, hvor Morten Friis i tre starter vandt to sejre.

Først med Armani S (Pine Chip), der trænes af Monica Møllenberg og siden med outsideren Rositta Holmgård (Earthquake), der trænes af Karl Graversen.

– Det var en fin præstation, som Armani S lavede – 1.17.6 i snorene på Jydsk Væddeløbsbane og så på denne årstid!. Jo, det var stærkt. Stærk var også Rositta Holmgård, der måtte gå i tredje spor de sidste 500 meter, og fra midt i opløbssviget havde hun endda ingen ryg at gå på. Det var en overraskende sejr, men vi vidste, at hendes form var god, og sidst hun startede i Aarhus, blev hun kørt ned, forklarer Morten Friis.

Fremover kan vi forvente at se Morten Friis jævnligt i løbene.

– Jeg stiller gerne op, der hvor hesteejerne vil have det, siger Friis, der foreløbig er skrevet til start i Billund og i Odense i Påsken.

– Desuden skal jeg starte i Aalborg Påskelørdag, hvor jeg håber på at få Politiken med i finalen i Liga 1, siger Morten Friis.

Inden længe kan vi forvente at se en spændende 3-åring fra Team Friis-stalden. Den hedder Ambrogio og er en helbroder til Trento (ENS Snapshot – Pistill).

– Jeg kørte den hurtigt i går, og det er en virkelig lækker hest. Jeg regner med, at den skal i Prøveløb den 6. april her i Skive, slutter Morten Fris.