60.000 kr til Stelton

Efter en perfekt rejse besatte Stelton med Jeppe Juel fjerdepladsen i dagens Quintet-løb på Vincennes. Hoppe Derbyvinderen Tast of Bourbon med Jean Pierre Dubois blev nummer seks.

Det kunne faktisk ikke forme sig bedre for Stelton og Jeppe Juel end det gjorde denne eftermiddag på Vincennes.

Efter en rolig start kom parret til at sidde i noget der lignede femte par udvendigt ned forbi publikum, men i takt med at heste ude i andet spor på skift gik til føring, kom Stelton stille og roligt til at sidde i andet par udvendigt op ad bakken.

Med 500 meter tilbage, hvor tiden sagde 1.13.7, sad storfavoritten Athos des Elfes med Joel Van Eeckhaute i spids med tysk/hollandske Duke of Greenwood med Robin Bakker i ryg og svenske El Mago Pellini med Dominik Locqueneux i ryg.

Bagfra kom der fremstød, og Jeppe Juel var nødt til at trække Stelton ud til angreb.

Duke of Greenwood gik med, men ind i opløbet var Athos des Elfes fortsat førende, og den lignede en vinder.

PMU-stelton

Stenton med Jeppe Juel (i hvidt) bliver nummer fire i dagens Quintet-løb på Vincenes. PMU foto

Stelton kæmpede, men kom ikke rigtigt fremad, og da Athos des Elfes løb ud i banen i opløbet blev der pludselig plads til El Mago Pellini (Chocolatier), der skød frem til sejr i 1.13.3/2700 m foran Athos des Elfes i 1.13.4, mens Duke of Greenwood tog tredjepladsen i 1.13.5.

På fjerdepladsen løb Stelton 1.13.6 – det gav 8.000 Euro – 60.000 kroner i præmie.

Hoppe Derbyvinderen Tast of Bourbon med Jean Pierre Dubois var med i angreb ude i tredje-fjerde spor opløbssvinget rundt, men gik lidt i stå til slut. Det blev til en sjetteplads i 1.13.7 – præmie 2.000 Euro – 15.000 kroner.

El Mago Pellini var en kæmpe-overraskelse til 32,90 gange pengene.

Stelton endte i 7.80.

Var hans præstation godkendt?

Tjah – med tanke på det optimale løb Stelton fik, så burde den have været tættere på vinderen og andenhesten over mål.

El Mago Pellini smuttede inden om førende Athos des Elfes og vinder løbet med 45.000 Eyuro i førstepræmie.Foto Gerard Forni

El Mago Pellini, der i fjor vandt Kongepokalen på Åby, fik alt serveret i opløbet, og ville under alle omstændigheder vinde med det løb, den fik.

Athos des Elfes er en af Frankrigs allerbedste fire-åringer og jævnaldrende Duke of Greenwood nummer to i det tyske derby i fjor, målfotoslået af Riff Kronos i Deutschland Pokal for en god måned siden.

Men igen!

Vi jævnfører Stelton med norske Support Justice – vinder af Jubileumspokalen, EM for 5-åringer (på Vincennes) m.m.